Zonnepanelen op je bedrijfspand

14-10-2024
Verzekeringen

Je ziet ze steeds vaker. Zonnepanelen op bedrijfspanden. Een logische keuze als je denkt aan je portemonnee en het milieu. Toch zijn er wel degelijk dingen om rekening mee te houden om mogelijke extra kosten te voorkomen.

Met de stijgende kosten en de komende energietransitie is het plaatsen van zonnepanelen een begrijpelijke keuze. Zo'n installatie is eenmalig een flinke investering, maar zal zijn geld wel weer opleveren. Zolang alles goed gaat tenminste. Helaas ontstaan er ook steeds vaker branden als gevolg van zonne-installaties, met alle vervelende gevolgen van dien.

 

Veiligheidseisen voor zonne-installaties

Je zonne-installatie verzeker je mee op de opstalverzekering van je bedrijfspand. Verzekeraars stellen echter eisen aan de installatie en vragen een keuringsrapport. Voldoet je installatie niet aan de eisen, dan loop je het risico dat bij schade door brand geen dekking is op je verzekering.

 

Schade aan het milieu

Als er schade ontstaat aan je zonne-installatie door brand of storm, dan kunnen glasdeeltjes zich over een groot oppervlakte verspreiden en zorgen voor schade aan het milieu. Het opruimen brengt hoge kosten met zich mee en die zijn niet gedekt door je opstalverzekering. Een milieuschadeverzekering is dan ook zeker aan te raden.

 

Ben je van plan om zonnepanelen te nemen?

Neem dan altijd vooraf contact op om je plannen met ons te bespreken. Wij onderhouden het contact met de verzekeraar en informeren je over de voorwaarden en veiligheidseisen.